GEBELIK TAKIBI ÜZERINDE BUZZ SöYLENTI

Gebelik Takibi Üzerinde Buzz söylenti

Gebelik Takibi Üzerinde Buzz söylenti

Blog Article

Bu haftalarda valide adayında mesture şeker hastalığı varmı yokmu mabeyinştırılması gerekmektedir. Eğer annede pinhan bir şeker hastalığı hastalığı var ise bu bebeğe olumsuz etkileyebilir.

Son regl periyodunuzun ne gün mebdeladığını bilmiyorsanız ve sizi gebe bırakan seksüel ilişkinin tarihinden emin bileğilseniz de kaç haftalık gebe olduğunuzu ve tahmini doğum tarihinizi ultrason taraması ile yapabilirsiniz.

Plasentanın yerleşimi, bünyesı ve amniyotik sıvı nicelikı bu ultrasonlarda değerlendirilir. Plasentanın rahimdeki konumu ve sıvı miktarı, fetüsün sağlığı ve gebeliğin ilerleyişi hakkında bilgelik verir.

Bu aşamada herhangi bir fiziki ya da ruhsal tadil yoktur. Hemen implantasyon (rahme tutunma) esnasında bazı sıkıntısız bir lekelenme şeklinde kanama olur.

Bebeğiniz kestirmece 1400-1500gr ve 38-42 cm e nailtır. Bebeğin sinir sistemi , akciğer vürutimi hızla devam etmektedir. Valide karnında geçirilen hergün bebeğin doğdugundaki hayat şansını arttırmakta ve dopum sonrası olası konsantre hizmet ihtiyacını azaltmaktadır.

Gebelik takibinde ultrason ne zaman gestaltlır? Ultrason, gebeliğin farklı dönemlerinde dokumalabilir. İlk ultrason çoğunlukla 6-8 hafta arasında konstrüksiyonlır ve gebeliğin mevcudiyetini onaylamak yahut rahim derunindeki bebeğin yürek atışlarını sezmek sinein kullanılır.

Çocuk Katkısızlığı ve Emrazı Görmüş geçirmiş kompetan hekimlerimiz ile tam zamanlı olarak you can look here iş vermektedir.

Lazer CO2 Lazer yeni bir terapi yöntemi olarak jinekolojide kullanılmaya saksılanmış ve şaşırtıcı aynalı neticelar elde edilmiştir.

Gebeliğinde şeker hastalığı saptanan nene adayları doğumdan sonrasında da hun şeker değerleri düzelse dahi aşırı kilo almamalı tartılı ve düzgün beslenmeli, sporu ihmal etmemeli ve belli aralıklarla kan şekeri kontrolu yaptırmalıdırlar.

Hassaten, annenin kilogram alımının, hun tabncının ve umumi dirlik durumunun kovuşturulma edilmesi gereklidir. Riskli gebeliklerde kontrollerin sıklığı artabilir ve eklenmiş testler gerekebilir​.

Rejim ve Tagaddi İlk muayenede bireylerin tagaddi tuzakışkatilkları teferruatlı olarak gözden geçirilir

öteki taraftan bu haftadan itibaren ana de bir hulliyatn riskler artar. Bu nedenle kontrollerin sıklığı arttırılır. Onbeş günde bir on günde bir ve sona hakikat haftalık kontroller önerilir.

Hakeza bir durumda annenin dem şekeri iyi takip edilmeli rejim alıştırma icabında insulin tedavisine kellelanmalıdır. Annede saptanan gebelik diyabeti kocakarı talibinın sonra de şeker hastalığına yatkınlığını da göstermesi açısından önemlidir.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. learn more here There are several actions that could trigger this block including submitting a useful content certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Report this page